loading...
دانستنی های ورزشی
امیرحسین بازدید : 38 سه شنبه 05 اردیبهشت 1391 نظرات (0)
آشنايي با بدمينتون

اشکال اولیه بدمینتون در چین، هند و یونان بازی می‌شده‌است اما از سال ۱۸۶۰ شیوه‌ای که بدمینتون امروزه بازی می‌شود، ابداع شد. فدراسیون بین‌المللی بدمینتون در سال ۱۹۳۴ با حضور ۹ فدراسیون کانادا، دانمارک، انگلستان، فرانسه، ایرلند، هلند، زلاندنو، اسکاتلند و ولز تأسیس شد و كم كم تعداد اعضا به عدد ۱۴۷ كشور رسید. بدمينتون از سال ۱۹۹۲ در المپیک بارسلون به بازی‌های المپیک اضافه شد.

بدمینتون ورزشی است که مردان و زنان در هر رده‌ای و در هر سنی می‌توانند به آن بپردازند. این ورزش در سراسر دنیا و بخصوص در آسیا گسترش پیدا کرده و به جایی رسیده که در مسابقات مهم تعداد تماشاگران به 15 هزار نفر هم رسیده‌است.

بدمینتون توسط ۲ و یا ۴ بازیکن انجام می‌شود و در المپیک 2004 در یک تیم دو نفره كه یک مرد و یک زن حضور دارند با تیم مقابل به همین شکل به رقابت پرداختند

نحوه بازی بدین صورت است که بازیکنان به کمک راکت، توپ پردار را به سمت زمین حریف می‌فرستند و سعی می‌کنند آنرا در محوطه مشخص به زمین برسانند. برنده بازی تیمی است که دو گیم 15 امتیازی را برنده شود. در انفرادی زنان هر کدام از گیم‌ها ۱۱ امتیاز است


زمین بازی: زمین بازی بدمینتون به شکل مستطیل است و با خطوطی به عرض ۴۰ میلی متر کشیده می‌شود. خطوط زمین باید به سادگی قابل تشخیص باشد. طول زمین ۱۳/۴ متر، عرض زمین دو نفره ۶/۱۰ متر، عرض زمین یک نفره ۵/۳۰ متر می‌باشد. کلیه این خطوط جزو زمین محسوب می‌شود. ارتفاع پایه‌های تور ۱۵۵ سانتيمتر می‌باشد.


توپ: از مواد طبیعی یا مصنوعی ساخته می‌شود. باید از جنس چوپ پنبه که لایه چرمی دارد باشد. توپ چرمی باید دارای ۱۶ پرک باشد که به پایه وصل می‌شوند. وزن توپ باید بین۴/۷۴ تا ۴/۵۰ گرم باشد.

راکت: راکت بدمینتون معمولاً از جنس چوبی یا فلزی می‌باشد. راکت از قسمت‌های دسته، میله، گلو یا سه راهی و صفحه راکت (کله راکت) تشکیل شده‌است.

قرعه کشی: برای شروع بازی داور مسابقه با سکه عمل قرعه کشی را انجام می‌دهد. نفر برنده قرعه کشی می‌تواند توپ یا دریافت (زمین) را انتخاب کند. . برنده بازی کسی است که دو گیم از سه گیم را ببرد

امتیازات گیم‌ها: در مردان ۱۵ تایی است و در نونهالان و بانوان ۱۱ تایی است. در بازی‌های یک نفره و دو نفره مردان کسی که زودتر به امتیاز ۱۵ برسد برنده گیم محسوب می‌شود و در بانوان و در نونهالان هر کسی زودتر به امتیاز 11 برسد، برنده گیم محسوب می‌شود. هر کس ۲ گیم از ۳ گیم را ببرد برنده بازی است.

یسینیگ چیست: اگر در مسابقه آقایان امتیاز به ۱۴- ۱۴ برسد و یا در مسابقه بانوان امتیاز ۱۰-۱۰ شد از کسی که زودتر به امتیاز ۱۴ و یا ۱۰ رسیده سؤال می‌شود که آیا امتیاز اضافه می‌خواهد یا نه و اگر جواب مثبت باشد، بازی به ۱۷ و ۱۳ ادامه می‌یابد و اگر جواب منفی باشد، بازی در همان ۱۵ و ۱۱ به پایان می‌رسد. فردی که برنده گیم شد در گیم بعدی اولین سرویس را می‌زند. تنها بازیکنی امتیاز کسب می‌کند که سرویس را زده باشد و توپ را در زمین بازیکن مقابل بخواباند.

تعویض زمین: بازیکنان فقط در اين موارد زیر را عوض مي‌کنند، پایان گیم اول، پیش از شروع گیم سوم، در صورت تساوی ۱ بر۱ در گیم سوم در مسابقه آقایان در پوئن ۸ و در مسابقه خانم‌ها و نونهالان در پوئن ۶ تعویض زمین صورت می‌گیرد.

سرویس: زننده و گیرنده سرویس باید به صورت مورب در داخل محوطه سرویس و بدون تماس با خطوط محوطه سرویس قرارگیرند. از لحظه شروع سرویس تا پایان اجرای ضربه باید قسمتی از هر دو پای بازیکن در حالتی ثابت با زمین تماس داشته باشد. میله راکت زننده سرویس از لحظه زدن ضربه به توپ باید به طرف پایین امتداد داشته باشد به نحوی که تمامی کله راکت از تمامی دست حامل راکت بازیکن پایین‌تر باشد. هنگام زدن سرویس اگر توپ با راکت زننده سرویس برخورد نکند خطا محسوب می‌شود. زننده سرویس نباید قبل از آمادگی کامل گیرنده سرویس اقدام به زدن سرویس کند
اشتباهات (خطاهاي) محوطه سرويس:

1-اگر بازيكن خارج از نوبت سرويس بزند. 2-به طور اشتباه از سمت ديگر سرويس زده باشد. 3-به طور اشتباه در سمت ديگر زمين براي دريافت سرويس ايستاده و سرويس زده باشد. اشتباه محوطه سرويس اگر بعد از زدن سرويس بعدي تشخيص داده شود، نبايد اصلاح گردد ولي اگر قبل از زدن سرويس بعدي تشخيص داده شود، اگر هر دو اشتباه كرده باشند به جا داده مي شود ولي اگر يكي از طرفين اشتباه كند و رالي به نفع او تمام بشود به جا داده مي شود و چنانچه رالي به ضرر او تمام شود اشتباه اصلاح نمي شود.


خطاهاي بازي بدمينتون faults :

موارد زير خطا محسوب مي شود:
1-اگر سرويس صحيح زده نشود.
2-اگر توپ در هنگام بازي خارج از محوطه زمين بازي فرود آيد.
3- از داخل بازديد تور عبور كند.
4-از تور عبور نكند. (قبل از عبور از تور بيافتد.)
5-به سقف يا ديوارهاي دور زمين برخورد كند.
6-به بدن يا لباس بازيكن برخورد كند و يا در اطراف زمين به هر شيء يا فردي تماس پيدا كند.
7-اگر به توپ در زمين حريف ضربه زده شود.
8-برخورد لباس ويل راكت به تور و نگهدارنده هاي او (پايه)
9-زماني كه توپ در حال عبور از بالاي تور است مانع ضربه زدن حريف شود.
10-در طول بازي بازيكن به طور عمده متمركز حريف خود را بهم بزند. (مثل ايجاد سر و صدا و حركات غير عادي و خصمانه)
11-در حين بازي، گرفتن توپ با راكت و با كمي مكث به آن ضربه زده شود. (حمل شود)
12-توسط بازيكن دو بار ضربه زده شود.



مواردي كه به جا داده مي شود:

1-براي هر اتفاق پيش بيني نشده يا تصادفي به جا داده مي شود.
2- به جز زمان سرويس اگر توپ روي تور و يا بعد از عبور از آن در زمين حريف داخل مشبكهاي تور گير كند به جا داده مي شود
3- اگر زننده و گيرنده سرويس هر دو به طور همزمان هنگام سرويس مرتكب خطا شوند به جا داده مي شود.
4- اگر زننده سرويس قبل از اينكه گيرنده سرويس آماده دريافت باشد اقدام به زدن سرويس نمايد به جا داده مي شود
5- اگر در جريان بازي توپ خورد شود و يا كله توپ از آن جدا شود به جا داده مي شود.
6- اگر داور خط ورود توپ را نديده باشد و نتواند تصميم بگيرد به جا داده مي شود.
در هر يك از موارد بالا كه به جا داده شد، بازي بدون اضافه نمودن امتياز ادامه مي يابد و بازيكني كه زننده سرويس بود دوباره سرويس مي زند. وقت استراحت بين دو گيم اول و دوم حداكثر 90 ثانيه است و بين گيم دوم و سوم حداكثر 5 دقيقه است. بازيكن بدون اجازه داور حق ترك زمين را ندارد به جز در 5 دقيقه استراحت بين گيم دوم و سوم. در حين انجام رالي مربي حق راهنمايي بازيكن خود را ندارد و فقط در زمان استراحت 90 ثانيه و 5 دقيقه مي تواند بازيكن خود را راهنمايي كند. در بدمينتون چيزي به نام تايم اوت وجود ندارد و فقط بازيكن مي تواند با اجازه داور آب بخورد يا حوله بگيرد. تعداد داور در بازيهاي رسمي و بين المللي 13 نفر هستند ولي مي توان با 3 داور بازي را برگزار كرد. در بدمينتون بازيكنان متخلف با كارتهاي زرد و قرمز و مشكي جريمه مي شوند. اگر بازيكني رفتار غير ورزشي انجام دهد با تذكر و كارت زرد همراه مي شود و اگر بر آن كار اصرار ورزد با كارت قرمز جريمه مي شود. بدين صورت كه اگر صاحب سرويس باشد، سرويس را به بازيكن مقابل مي دهند و اگر دريافت كننده باشد، يک امتياز به بازيكن مقابل مي دهند. اگر چنانچه بازيكن بر يك رفتار زشت و غير ورزشي اصرار ورزد و كارت قرمز بگيرد و مجدد آن كار را انجام دهد داور، سرداور مسابقه را مطلع مي كند و سرداور با كارت مشكي آن بازيكن را اخراج مي كند.



تعداد بازيكنان هر تيم در آموزشگاهها:

در ابتدايي 5 نفر و در راهنمايي و متوسطه هر تيم 7 نفرند. در مسابقه بين دو تيم در ابتدايي دو بازي يك نفره و يك بازي دو نفره و دو بازي يك نفره در آخر و در راهنمايي و متوسطه دو بازي يك نفره و دو بازي دو نفره و يك بازي يك نفره در آخر انجام مي شو
دفاع :

یکی از ضربات مهم در بدمینتون دفاع می باشد که این ضربه معمولاً در
پاسخ به ضربات حمله ای از جمله اسمش زده می شود

انواع دفاع :

- دفاع کوتاه

- دفاع تیز

- دفاع بلند

گونه های دفاع :

- دفاع در داخل بدن

- دفاع در اطراف بدن

سمش :

ضربه ای که از ارتفاع بالا و به صورت مایل و با سرعت زیاد به زمین حریف
زده شود را اسمش ( به عبارتی دیگر آبشار ) می گویند .


نت ( آندرهند دراپ ) :

به ضربه ای که که از جلوی زمین به جلوی زمین حریف زده شود نت یا
آندرهند دراپ میگویند


آندرهند :

به ضربه ای که از جلوی زمین به انتهای زمین حریف زده شود آندرهند
می گویند

انواع آندرهند :

- آندرهند معمولی ( با ارتفاع متوسط )

- آندرهند حمله ای ( با ارتفاع کم )

- آندرهند دفاعی ( با ارتفاع زیاد

دراپ :

به ضربه ای که از با لای سر به جلوی زمین حریف زده شود

انواع دراپ :

- دراپ آهسته

- دراپ تیز

گونه های دراپ :

- دراپ ساده

- دراپ کات دار

تاس :

تاس (کلیر ) به ضربه ای گفته میشود که از ارتفاع بالا به آخر زمین حریف
زده شود

انواع تاس :

- تاس معمولی ( ارتفاع متوسط )

- تاس دفاعی ( ارتفاع زیاد )

- تاس حمله ای ( ارتفاع کم )

سرویس :

سرویس ضربه ای است که بازی با آن به جریان می افتد . سرویس به سه
نوع زده میشود :

- سرویس کوتاه

- سرویس تیز

- سرویس بلن

نکات مهم در رابطه با تغذیه بازیکنان بدمینتون

ý بازیکنان روزانه 60% تا 70% کربو هیدرات ، 15% تا 25% چربی و

حدود 10% تا 20% پروتئین مصرف کنند .

ý به مقدار کافی ویتامین و املاح معدنی استفاده نماید .

ý بازیکنها باید به طور مداوم آب بنوشند .

ý غذای قبل از تمرین و مسابقه نباید پر حجم باشد .

ý قبل از مسابقه بیشتر از کربو هیدارتها استفاده شود .

ý بازیکن باید 3 ساعت قبل از مسابقه غذای خود را خورده باشد .

ý استفاده از مواد معدنی (( مانند سدیم و پتاسیم )) جهت هماهنگی و

کار مطلوب مهارتی و تکنیکی و کمتر شدن گرفتگی عضلات .

نکات مهم برای جلوگیری از صدمات در آب و هوای گرم

ý تمرین نکردن در روزهای خیلی گرم و داغ .

ý تعطیل کردن تمرین در رطوبت بیش از حد .

ý پرهیز از پوشیدن لباسهای پلاستیکی .

ý خودداری از مصرف قرس های نمک .

ý مصرف مداوم آب قبل از تمرین و هنگام تمرین و بعد از تمرین

روانشناسی در بدمینتون :
بطور کلی روانشناسی یکی از عواملی است که در جامعه امروز دارای اهمیت ویژه میباشد . چون با انسان سروکار دارد و انسان خود یک موجود پیچیده ای است . بهرحال روانشناسی ورزشی به مطالعه رفتار مربیان و ورزشکاران و عکس العمل آنها نسبت به یکدیگر در هنگام مسابقات ورزشی و عوامل اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و علل این رفتار ها می پردازد .
رفتار انسان به خصوص ورزشکاران و مربیان بجز در موارد معدودی حالت قطعی و مطلق ندارد . امروزه روانشناسان ورزشی کامل کننده برنامه های ورزشی در سطوح مختلف هستند . یکی از مهمترین موضوعات در روانشناسی ورزشی توانایی یادگیری و برقراری ارتباط مربیان و ورزشکاران می باشد . از طرفی دیگر ایجاد انگیزه در بازیکنها و برای اینکه مربیان بتوانند بازیکنهای خود را به سطح قهرمانی برسانند ، البته انگیزه ها در بازیکنها متفاوت است . مثلاً بازیکنی انگیزه زیادی برای رسیدن به شهرت دارد ، دیگری به ثروتمند شدن می اندیشد . بعضی کشور خود را دوست دارند و برای سربلندی آن تلاش می نمایند و عده ای جهت اشاعه ایدئولوژی خاصی برای قهرمان شدن تلاش می کنند .
در روانشانسی ورزشی که خود مباحث مختلف بسیار زیادی دارد باید مرتباً مطالعه داشت تا بتوانید مربی موفقی باشید و شاگردانتان در شرایط خوبی به سر ببرند . مربی باید به لحاظ روحی و روانی نقاط ضعف و قوت در رفتار بازیکنان را بداند . بنابراین باید عوامل این نوع رفتار ها را مورد بررسی قرارداده و راهکارهای منطقی برای نقاط منفی بیابد تا بازیکنها بتوانند از توانایی خود بهتر استفاده نمایند .


جدیدترین قوانین بدمینتون


توپ:
از مواد طبيعي يا مصنوعي ساخته مي شود.بايد از جنس چوب پنبه كه لايه چرمي دارد باشد.توپ چرمي بايد داراي 16 پرك باشد كه به پايه وصل مي شوند. وزن توپ بايد بين 4/74تا4/50 گرم باشد.
راكت:
راكت بدمينتون معمولا از جنس چوبي يا فلزي مي باشد.راكت از قسمتهاي:دسته-ميله-گلوياسه راهي-صفحه راكت(كله راكت)تشكيل شده است.
قرعه كشي:
براي شروع بازي داور مسابقه با سكه عمل قرعه كشي را انجام دهد.نفر برنده قرعه كشي مي تواند توپ يادريافت(زمين)را انتخاب كند.برنده بازي كسي است كه دوگيم از سه گيم را ببرد.
امتيازات گيمها:
در مردان 15تايي است ودر نونهالان وبانوان 11تايي است.در بازيهاي يك نفره ودونفره مردان كسي كه زودتر به امتياز 15برسد برنده گيم محسوب مي شود ودر بانوان ودر نونهالان هر كسي زودتر به امتياز 11برسد برنده گيم محسوب مي شود. هر كس 2گيم از 3گيم را ببرد برنده بازي است.
يسينيگ چيست:
اگر در آقايان امتياز به 14-14 رسيد ويادربانوان به امتياز10-10شد ازكسي كه زودتر به امتياز 14ويا10رسيد سوال مي شودكه آيا امتياز اضافه مي خواهد يا نه و اگر جواب مثبت باشد بازي به 17و13ادامه مي يابد واگر جواب منفي باشد بازي در همان 15و11به پايان مي رسد.
فردي كه برنده گيم شد در گيم بعدي اولين سرويس را مي زند. تنها بازيكني امتيازكسب مي كند كه سرويس را زده باشد و توپ را در زمين بازيكن مقابل بخواباند.
تعويض زمين:
بازيكنان بايستي در موارد زير زمين را عوض كنند:1-پايان گيم اول2-پيش از شروع گيم سوم3-در صورت تساوي 1بر1 درگيم سوم در آقايان درپوئن8ودرخانمها ونونهالان در پوئن 6 تعويض زمين صورت مي گيرد.
سرويس:
زننده وگيرنده سرويس بايد به صورت مورب در داخل محوطه سرويس و بدون تماس با خطوط محوطه سرويس قرار گيرند.از لحظه شروع سرويس تا پايان اجراي ضربه بايد قسمتي از هر دو پاي بازيكن در حالتي ثابت با زمين تماس داشته باشد.راكت زننده سرويس بايد اولين سرويس را به پايه (كله)توپ بزند.هنگام برخورد توپ با راكت زننده سرويس تمام توپ بايد از كمر سرويس زننده پايينتر باشد. ميله راكت زننده سرويس از لحظه زدن ضربه به توپ بايد به طرف پايين امتداد داشته باشد به نحوي كه تمامي كله راكت از تمامي دست حامل راكت بازيكن پايينتر باشد.هنگام زدن سرويس اگر توپ با راكت زننده سرويس برخورد نكند خطا محسوب مي شود زننده سرويس نبايد قبل ازآمادگي كامل گيرنده سرويس اقدام به زدن سرويس كند در بازيهاي يك نفره ريا تا زماني كه زننده سرويس امتيازي كسب نكند و يا اينكه امتياز او در آن گيم زوج باشد زننده وگيرنده سرويس بايد در زمين راست قرار گيرند و تازماني كه امتياز زننده سرويس در آن گيم فرد باشد بازيكنان موظفند در سمت چپ زمين براي زدن سرويس ودريافت اقدام نمايند. اگر دريافت كننده سرويس مرتكب خطا شد ويا توپ در زمين وي متوقف شود زننده سرويس يك امتياز كسب مي كند واز طرف ديگر زمين اقدام به زدن سرويس بعدي مي كند.اگر زننده سرويس مرتكب خطايي شود و يا اينكه توپ در زمين وي متوقف شود زننده سرويس حق زدن سرويس را از دست مي دهد و آنگاه گيرنده سرويس حق زدن سرويس را به دست مي آورد بدون اينكه امتيازي به طرفين داده شود.
بازيهاي دونفره:
هنگام شروع گيم وهر زماني كه يكي از طرفين حق زدن سرويس را به دست آورد بايد از قسمت راست زمين اقدام به زدن سرويس نمايد.فقط سرويس گيرنده حق برگشت سرويس را دارد در صورتي كه توپ به همبازي گيرنده سرويس برخورد كند و يا ضربه اي به توپ وارد كند خطا محسوب مي شود ودر اين صورت به زننده سرويس يك امتياز تعلق مي گيرد به جز اولين سرويس هر تيم كه دوبار حق زدن سرويس را دارد.پس از برگشت سرويس توسط دريافت كننده هر يك از بازيكنان مي توانند به توپ ضربه بزنند.در زدن سرويس اگر عدد پوئن فرد باشد نفرزن از سمت راست اولين سرويس را مي زند و اگر پوئن زوج باشد نفر زوج زن در سمت راست اولين سرويس را مي زند ونفر بعدي از طرف ديگر اقدام به زدن سرويس مي كند.هر يك از بازيكنان زننده گيم مي تواند اولين سرويس گيم بعدي وهر يك از بازيكنان بازنده گيم نيز مي تواند اولين دريافت كننده سرويس گيم بعد باشد.(پس از پايان هر گيم و در شروع گيم بعد مي توان جاي نفرات را عوض كرد.)
اشتباهات(خطاهاي)محوطه سرويس:
1-اگر بازيكن خارج از نوبت سرويس بزند.2-به طور اشتباه از سمت ديگر سرويس زده باشد.3-به طور اشتباه در سمت ديگر زمين براي دريافت سرويس ايستاده و سرويس زده باشد.اشتباه محوطه سرويس اگر بعد از زدن سرويس بعدي تشخيص داده شود نبايد اصلاح گردد ولي اگر قبل از زدن سرويس بعدي تشخيص داده شود اگر هر دو اشتباه كرده باشند به جا داده مي شود ولي اگر يكي از طرفين اشتباه كند و رالي به نفع او تمام بشود به جا داده مي شود و چنانچه رالي به ضرر او تمام شود اشتباه اصلاح نمي شود.
خطاهاي بازي بدمينتونfaults:
موارد زير خطا محسوب مي شود:
1-اگر سرويس صحيح زده نشود. 2-اگر توپ در هنگام بازي خارج از محوطه زمين بازي فرود آيد.3-از داخل بازديد تور عبور كند.4-از تور عبور نكند.(قبل از عبور از تور بيافتد.)5-به سقف يا ديواره هاي دور زمين برخورد كند.6-به بدن يا لباس بازيكن برخورد كند ويا در اطراف زمين به هر شئ يا فردي تماس پيدا كند.7-اگر به توپ در زمين حريف ضربه زده شود.8-برخورد لباس ويل راكت به تور و نگهدارنده هاي او(پايه)9-زماني كه توپ در حال عبور از بالاي تور است مانع ضربه زدن حريف شود.10-در طول بازي بازيكن به طور عمد تمركز حريف خود را بهم بزند.(مثل ايجاد سروصدا وحركات غير عادي وخصمانه)11-در حين بازي گرفتن توپ با راكت وبا كمي مكث به آن ضربه زده شود.(حمل شود)12-توسط بازيكن دو بار ضربه زده شود
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 9
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 11
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 7
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 7
  • بازدید ماه : 7
  • بازدید سال : 23
  • بازدید کلی : 1,115